top of page

АРОМАТЕРАПИЯ

Защо e толкова благотворно и силно действието на натуралните етерични масла?

 

Етеричните масла предоставят един метод за превенция и лечение, който е в пълна хармония с биохимията на тялото, като подпомагат нашите физиологични процеси привеждайки ги в ред и хармония. Научно доказано е, че вдишвaнeтo нa apoмaтитe oт eтepичнитe мacлa cтимyлиpa oблacти нa лимбичнaта нервна cиcтeмa в мозъка, ĸoятo е център контролиращ eмoциитe, пoвeдeниeтo, oбoняниeтo и дългocpoчнaтa ни пaмeт. И най-важното този дял от мозъка отговаря за ĸoнтpoлиpaнeтo нa няĸoлĸo нecъзнaтeлни физиoлoгични фyнĸции, ĸaтo дишaнe, стресови нива и хормонален баланс, cъpдeчнa чecтoтa и ĸpъвнo нaлягaнe. Етеричните масла са един природен дар и нашето тяло има необходимите рецептори и системи, за да се възползва от лечебното им влияние. Трябва само да го пожелаем!

Консултации с лекар ароматерапевт

Доц.Анна Драганова.jpg

Доц. д-р Анна Драганова к.м.н. е специалист по Вътрешни болести и Авиационна медицина. Има специализации по Вътрешни болести, Ревмокардиология, Ендокринология, Анестезиология, Авиационна и космическа медицина. Работила е като ревмокардиолог, физиотерапия, председател на ТЕЛК и 24 години в Авиомедицинскщи научно-изследователски институт към Военномедицинска Академия. Има повече от 160 научни трудове изнесени на медицински форуми или публикувани, защитен дисертационен труд, хабилитация. От 2000-та година е медицински консултант и лектор на Швейцарска фирма за природни продукти. Доц. д-р Анна Драганова притежава Сертификат за Ароматерапевт от преподавател в New ways Aromatherapy Education Institute Salem, UTAH, USA. Провежда курсове по Ароматерапия. Прави диагностика на немски апарат BIOPULSAR-Reflexograf с изработване на индивидуални програми за профилактика и/или лечение с натурални етерични масла и природни продукти произведени в Швейцария с GMP качество.

Изпрати запитване за консултация с Доц. Анна Драганова

Съобщението Ви беше изпратено успешно!

Видео интервю с Доц.Анна Драганова по Българското Национално Радио

Ароматерапия и етерични масла срещу вируси

- Интервю с Доц.д-р. Анна Драганова к.м.н.

Тема: Ароматерапия срещу вируси и лечение с натурални етерични масла. Интервюто съдържа информация за това какво е ароматерапията и как се използват етеричните масла при различни оплаквания, свързани с вирусни инфекции. Доц. Драганова дава конкретни съвети и рецепти и разяснява начина на приложение на маслата.

Ароматерапия и етерични масла при стрес и депресия

- Интервю с Доц.д-р. Анна Драганова к.м.н.

Тема: Ароматерапия при стрес и депресия и лечение с натурални етерични масла. Интервюто съдържа информация за това как се използват етеричните масла при състояния на психическо напрежение като стрес, депресия, раздразнение, апатия, потиснатост, понижено настроение, меланхолия и др. Доц. Драганова дава конкретни съвети и рецепти и разяснява начина на приложение на маслата.

Видео интервю с Доц.Анна Драганова по Канал 3 TV

lavenders.jpg
bottom of page